"Aanzichten" met beelden van Mies Baars in Twee Wezen

ENKHUIZEN- Onder de titel 'aanzichten' worden in De Twee Wezen te Enkhuizen van zaterdag 26 april tot en met zondag 25 mei beelden van de Amsterdamse kunstenares Mies Baars getoond.

De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 26 april tussen 15.30 en 18.00 uur. Belangstellenden zijn daarbij gewoontegetrouw welkom. De Twee wezen is open van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Mies Baars, geboren in 1965 te Wageningen, volgde van 1989 tot en met 1994 de studierichting beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Nadien was haar werk onder meer te bezichtigen bij tentoonstellingen in het Portugese Mertola, bij verschillende gelegenheden in Amsterdam, zoals in de 'Westergasfabriek' en in Marl in Duitsland.
De recente beelden vertonen, aldus Mies Baars, 'veelal overeenkomsten met de dingen waarmee we ons in onze huizen omringd weten. Op het ene moment doen deze zich in reële afmetingen voor, terwijl ze zich bij een nieuwe waarneming lijken te verkleinen of te vergroten, alsof ze opeens vanuit een ander perspectief worden bezien.'
Een dergelijke wijze van waarneming en verbeelding vormt in wezen de leidraad bij alle kunstwerken van Mies Baars: 'een plek is immers bij terugkeer meestal kleiner dan in de herinnering'.
Bovendien blijkt deze benadering uit de als volgt omschreven zienswijze: 'Na het optrekken van het circus is het overgebleven spoor van de piste onwaarschijnlijk nietig, alsof de in beslag genomen ruimte en de daaruit ontstane ruimte verschillende grootheden zijn'